Over Ronduit recht

Als ondernemer moet je kunnen doen waar je goed in bent, zonder je zorgen te hoeven maken over risico’s, regels en andere randzaken. Dat begint met een solide juridische basis, zodat jij beschermd bent op de momenten dat alles even niet loopt zoals je had gehoopt en verwacht. Hier kan ik jou bij helpen door te doen waar ik goed in ben, bijvoorbeeld algemene voorwaarden en contracten maken of aanpassen.

Ik ben Sylvie Postema, het gezicht achter Ronduit Recht. In 2013 ben ik afgestudeerd als juriste aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. Mijn scriptie ging over contracten, algemene voorwaarden en (ICT)licenties. Mijn afstudeerstage was bij een klein bedrijf dat wilde weten of de contracten en algemene voorwaarden nog wel juist waren. Zo beoordeelde ik mijn allereerste set algemene voorwaarden en contracten en
sindsdien heb ik weinig anders meer gedaan.

Na mijn afstuderen ben ik bij dit bedrijf gaan werken als bedrijfsjurist. Daar ben ik samen met het bedrijf steeds verder in mijn rol gegroeid. Uiteindelijk is het bedrijf overgenomen door een groot beursgenoteerd bedrijf en realiseerde ik me dat ik veel meer plezier haal uit het juridisch ondersteunen van kleinere bedrijven en zzp’ers.

Die grote bedrijven met hun hordes juristen redden zich prima zonder mij.

Het is mijn missie ervoor te zorgen dat jij als kleine ondernemer of zelfstandige dezelfde bescherming kan genieten als deze grote bedrijven. En dat kán! 

En dat hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Voor mij is het belangrijk dat contracten en algemene voorwaarden passen bij jouw bedrijf en jouw werkwijze. Hoe al die anderen het doen is totaal niet relevant. Als het goed voelt en juridisch klopt, dan vecht ik ervoor en ik laat pas los als alles klopt. 

En dit geldt niet alleen bij het vooraf opstellen van de nodige juridische documenten, maar ook als je eenmaal bezig bent en het anders loopt dan je had verwacht. Dan denk ik ook graag met je mee wat voor jou de beste oplossing is. Een oplossing is immers pas een oplossing als het probleem daadwerkelijk verholpen wordt.

Ik help je graag met al jouw juridische zaken!